Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VIOHALCO: Aνακοίνωση για συγχώνευση Χαλκόρ - Ελβάλ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ VIOHALCO SA Βρυξέλλες, 19 Ιουλίου 2017

Η παρακάτω πληροφόρηση αποτελεί ρυθμιζόμενη πληροφορία, όπως αυτή ορίζεται στο Βέλγικο Νόμο της 2ης Αυγούστου 2002 και στο Βασιλικό Διάταγμα της 14ης Νοεμβρίου 2007 σχετικά με τις υποχρεώσεις των εκδοτών χρηματοοικονομικών τίτλων οι οποίοι διαπραγματεύονται σε ρυθμιζόμενη αγορά.

Η Viohalco SA ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των θυγατρικών της εταιριών Χαλκόρ Ανώνυμη Εταιρία Επεξεργασίας Μετάλλων Α.Ε. και Ελβάλ Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε. αποφάσισαν την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της μη εισηγμένης Ελβάλ από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Χαλκόρ.

Μέσω της εν λόγω συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως, θα δημιουργηθεί μια έντονα εξαγωγική βιομηχανική και οικονομική οντότητα στον τομέα της επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος και η ευρύτερη επιχειρηματική εμβέλεια που θα αποκτήσει η εταιρία θα καταστήσει ευχερέστερη την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ ταυτόχρονα το νέο σχήμα θα αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες που θα προκύψουν.

Στο στάδιο αυτό δεν έχει διενεργηθεί αποτίμηση των Συγχωνευομένων Εταιριών, ούτε έχει προταθεί σχέση ανταλλαγής μετοχών. Η Χαλκόρ εκτιμά ότι η σκοπούμενη συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2017, ενώ, σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την αίρεση της λήψης των, κατά νόμο, αποφάσεων και εγκρίσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v