Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΒΚΑ: Συγχώνευση με απορρόφηση θυγατρικών

Η Διοίκηση της εταιρίας «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε.» γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας και τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά 100% θυγατρικών της εταιριών «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ–ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ» και «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» κατά τις συνεδριάσεις τους την 14η Δεκεμβρίου 2017, αποφάσισαν ομόφωνα:


1. Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση των κατά 100% θυγατρικών εταιριών «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ–ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ» και «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», από την μητρική εταιρία «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε.».

 

Μέσω του εταιρικού μετασχηματισμού επιδιώκεται η απλοποίηση της δομής του ομίλου, η ευελιξία σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο, η ομογενοποιημένη και αρτιότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η κεφαλαιουχική ενδυνάμωση και μεγιστοποίηση της απόδοσης της νέας εταιρίας καθώς και ο περιορισμός του χρηματοοικονομικού και λειτουργικού κόστους.


2. Η συγχώνευση με απορρόφηση των δύο κατά 100% θυγατρικών εταιριών από την μητρική εταιρία, να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του κ.ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993.


3. Ο ισολογισμός της 31ης Δεκεμβρίου 2017, ορίσθηκε να αποτελέσει τον ισολογισμό μετασχηματισμού των δύο κατά 100% θυγατρικών εταιριών «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ–ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ» και «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».


4. Τον ορισμό των Ορκωτών – Λογιστών, για την διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δύο θυγατρικών εταιριών, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 2166/93 και


5. Τον ορισμό των εκπροσώπων των εταιριών για την σύνταξη του προβλεπόμενου από το άρθρο 69 του ν. 2190/1920 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης των τριών εταιριών.

 

Διευκρινίζεται ότι η απορροφούσα εταιρία «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε.» δεν θα κάνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ούτε  υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται, λόγω συγχύσεως, αφού κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών των απορροφώμενων εταιριών και η αξία κτήσεως αυτών είναι μεγαλύτερη από το μετοχικό κεφάλαιο των απορροφώμενων εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v