Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΗΡΕΥΣ: Ενέργειες άρσης της επιτήρησης

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων έτους 2014 και κατ' εφαρμογή του άρθρου 4.1.4.4 του κανονισμού του Χ.Α., η ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης από τη συνεδρίαση της 19.12.2014, διότι δεν ήταν πρακτικά εφικτό να ολοκληρωθούν οι ενέργειες της Εταιρείας για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, με αναδιάρθρωση των δανείων, εντός του 2014.

Κατά το 2014, η Εταιρεία είχε εγκαίρως υποβάλλει στις Πιστώτριες Τράπεζες ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού, το οποίο συμπεριλάμβανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διαμόρφωση νέων οικονομικών δεικτών οι οποίοι μπορούν να τηρηθούν πλαίσια της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, στις 24.03.2015, η Εταιρεία επέτυχε την σύναψη της Συνοπτικής Αμοιβαίας Κατανόησης με τις πιστώτριες τράπεζες, οι βασικοί όροι της οποίας δημοσιεύτηκαν στην ανακοίνωση της 26.03.2015. Η Εταιρεία ήδη έχει καλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων για την επικύρωση των όρων της στις 20.04.2015.

Η συμφωνία προβλέπει και την λειτουργική αναδιάρθρωση του Ομίλου, με απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας Seafarm Ionian. Οι παραπάνω ενέργειες στοχεύουν να εξασφαλίσουν στον Όμιλο σταθερότητα και να ενισχύσουν την κεφαλαιακή του ευρωστία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v