Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Διανέμει μέρισμα 0,12 ευρώ

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΜΕΤΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2016, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ανερχόμενο στο ποσό των δώδεκα λεπτών του ευρώ (€0,12) ανά μετοχή και μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 15% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέρχεται τελικά σε εκατόν οκτώ λεπτά του ευρώ (€0,1020).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τους αλλοδαπούς δικαιούχους μερίσματος (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι είναι κάτοικοι συμβατικών κρατών, ο παρακρατούμενος φόρος ποικίλλει ανάλογα με τις προβλέψεις της οικείας σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το 15%.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 13η Μαΐου 2016 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 20η Μαΐου 2016. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή του μερίσματος.

Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος ¶ϋλων Τίτλων [Σ.Α.Τ.] στις 16η Μαΐου 2016 (record date).

Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν καταστεί δυνατή η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν το μέρισμά τους στην Τράπεζα Πειραιώς από τις 20η Μαίου 2016.

Σημειώνεται ότι η ΜΕΤΚΑ δεν έχει ίδιες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v