Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διανομή μερίσματος

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ ή Εταιρεία) ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4. του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι η από 23/06/2016 Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος, το οποίο ανέρχεται σε 0,10 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρα 40 & 64 του ν.4172/2013), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10%, με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση της παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις. Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό που θα περιέλθει εις χείρας των Μετόχων θα ανέρχεται στο ύψος των 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα. Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Eταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά την 30η Ιουνίου 2016 (Record Date). Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

H καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. με τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής, όπως ορίζεται στην ενότητα 4.1.3.4 του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών και 39 του Κανονισμού του Συστήματος Άυλων Τίτλων, για όσους εκ των Μετόχων έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη μερισμάτων.

Για όσους εκ των Μετόχων δεν καταστεί δυνατή για οποιονδήποτε λόγο η καταβολή του μερίσματος μέσω των χειριστών τους σύμφωνα με τα παραπάνω, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E., από τις 12/7/2016.

2. Μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. για όσους εκ των Μετόχων δεν έχουν παράσχει εξουσιοδότηση στους χειριστές τους για την είσπραξη μερισμάτων ή έχουν ανακαλέσει τη δοθείσα εξουσιοδότηση ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνικά Χρηματιστήρια- Χρηματιστήριο Αθηνών» (Ε.Χ.Α.Ε.).

Η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. θα γίνεται με την προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του Μετόχου, ενώ η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο θα πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου Μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Δημόσια Αρχή. Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Μετόχων & Διαχείρισης Μετοχολογίου στα τηλέφωνα: 210 6332342, 210 3243523, 210 3243638. e-mail: [email protected].

H είσπραξη του μερίσματος θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων.

Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας παραγράφονται και περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v