Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διανομή μερίσματος

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ ή Εταιρεία) ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4. του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι η από 20/06/2017 Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος, το οποίο ανέρχεται σε 0,16 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρα 40 & 64 του ν.4172/2013, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15%, με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση της παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις. Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό που θα αποδοθεί στους Μετόχους θα ανέρχεται στο ύψος των 0,136 ευρώ ανά μετοχή.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα. Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι κατά την 10η Ιουλίου 2017 (Record Date) Μέτοχοι της Eταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.). Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.

H καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. με τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής, όπως ορίζεται στην ενότητα 4.1.3.4 του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών και στο άρθρο 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ., για όσους εκ των Μετόχων έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη μερισμάτων. Για όσους εκ των Μετόχων δεν καταστεί δυνατή για οποιονδήποτε λόγο η είσπραξη του μερίσματος μέσω των χειριστών τους, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E., από τις 20/7/2017.

2. Για τους Μετόχους που δεν επιθυμούν να εισπράττουν τα διανεμόμενα ποσά μέσω των χειριστών τους, με κατάθεση στον Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ), όπου έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εισπράττουν το μέρισμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμ. 6 απόφαση του ΔΣ της ΑΤΗΕXCSD, όπως ισχύουν. Η δυνατότητα αυτή αφορά μόνο τους Μετόχους που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ και τη σχετική αίτηση στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

3. Μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. για όσους εκ των Μετόχων δεν έχουν παράσχει εξουσιοδότηση στους χειριστές τους για την είσπραξη μερισμάτων ή έχουν ανακαλέσει τη δοθείσα εξουσιοδότηση ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνικά Χρηματιστήρια- Χρηματιστήριο Αθηνών» (Ε.Χ.Α.Ε.).

Η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E. θα γίνεται με την προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του Μετόχου και εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.) ενώ η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο θα πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου Μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια Αρχή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ στα τηλέφωνα: 210-6332342, 210- 6113010, 210-6111121 και με e-mail: [email protected] [email protected], [email protected].

H είσπραξη του μερίσματος θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων. Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας παραγράφονται και περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v