Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου στην Ασία. Ο πρωθυπουργό της Κίνας διαβεβαιώνει τις αγορές για οικονομική σταθερότητα. Μικτά τα οικονομικά μεγέθη για ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Επιμένουν ανοδικά οι ασιατικές αγορές κλείνοντας την εβδομάδα με τα μεγαλύτερα κέρδη σε σχεδόν ένα έτος. Παραφωνία αποτελεί η μετοχή τα ης Yahoo Japan η οποία βυθίστηκε καθώς ανακοινώθηκε ότι θα αγοράσει στοιχεία ενεργητικού της μητρικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 14.696 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,04% στις 22.062 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,15% στις 1981 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,32% στις 5376 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,25% στις 2041 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,17% στις 2152 μονάδες.

Η μετοχή της Yahoo Japan κατέγραψε κάθετη πτώση 7,1% καθώς συμφώνησε την εξαγορά της eAcess έναντι 3,2 δισ. δολ. από τη μητρική SoftBank.

Η προσοχή των επενδυτών ωστόσο εξακολουθεί να είναι στραμμένη στην οικονομία. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κίνας, ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ διαβεβαίωσε τις αγορές πως η χώρα του έχει τις απαραίτητες πολιτικές για να αντιμετωπίσει την οικονομική αστάθεια και πως δεν μπορεί να αγνοήσει «τις δυσκολίες και τους κινδύνους» που προκύπτουν από την επιβράδυνση. «Η αγορά αναζητά τον επόμενο καταλύτη, όπως οι προσδοκίες για νέα αναπτυξιακή δράση από τις κινεζικές αρχές» δήλωσε ο  Masaaki Yamaguchi, της Nomura Holdings.

Πέρα από την Κίνα, τα οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Ιαπωνία ήταν μικτά. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 0,8% που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από το 1998. Οι τιμές κατοικιών όμως, μειώθηκαν το Φεβρουάριο κατά 2,5% ενώ οι αναλυτές περίμεναν οριακή άνοδο.

Στις ΗΠΑ, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας απροσδόκητα μειώθηκαν σε χαμηλό 4 μηνών, αλλά το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε κατά 2,6%, οριακά χαμηλότερο από τη μέση πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά 2,7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v