Διστακτική άνοδος στις αγορές της Ασίας

Θετικά πρόσημα, αλλά ήπιες κινήσεις για τους ασιατικούς δείκτες. Ανοδικά κινείται το γεν. Απογοητεύουν τα οικονομικά μεγέθη της Ιαπωνίας.

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στις αγορές της Ασίας, ενώ ανοδικά κινείται και το ιαπωνικό νόμισμα.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 15.162 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,15% στις 23.257 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 2002 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,87% στις 5382 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,63% στις 2049 μονάδες και ο CSI 309 κατά 0,64% στις 2163 μονάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται στα 101,3 γεν έναντι του δολαρίου, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε το Μάιο κατά 0,5%, ενώ αντιθέτως οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 0,9% και επιρρίπτουν τώρα τις ευθύνες στην αύξηση της φορολογίας επί των λιανικών πωλήσεων κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες – στο 8%- τον Απρίλιο.

Η προσοχή των επενδυτών όμως, στρέφεται και στις ΗΠΑ, καθώς η ατζέντα της εβδομάδας είναι πλούσια σε ανακοινώσεις μεγεθών για την αμερικανική οικονομία. Το βασικότερο, είναι το επίπεδο της ανεργίας που ανακοινώνεται την Πέμπτη. Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, οι αγορές αναμένουν την κρίσιμη ομιλία της Τζάνετ Γέλεν περί χρηματοοικονομικής σταθερότητας, από όπου αναμένουν ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed κυρίως ως προς το χρονοδιάγαμμα της πρώτης αύξησης επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v