Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Με το δεξί ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές της Ασίας. Θετικό πρόσημο μετά την υποχώρηση των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ξεχωρίζει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,88% στις 15.296 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,48% στις 23.346 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,26% στις 1993 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,39% στις 5495 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,76% στις 2062 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,89% στις 2167 μονάδες.

«Αν και πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να απειλήσουν το επενδυτικό κλίμα, όπως η κρίση στο Ιράκ που επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου και η αστάθεια στην Espirito Santo, προς το παρόν τα εμπόδια αυτά είναι διαχειρίσιμα και δεν μπορούν από μόνα τους να αποθαρρύνουν τους ταύρους τω ν αγορών» σχολιάζει ο  Scott B. MacDonald της MC Asset Management Holdings.

Έτσι, οι κλασικές τοποθετήσεις για όσους αποφεύγουν τον κίνδυνο κινούνται πτωτικά. Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,4% στα 1.332 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,1% στα 101,4 γεν ανά δολάριο.

Η μετοχή της Softbank ενισχύεται κατά 1,3% καθώς η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei αναφέρει ότι κατέληξε αυτό το σαββατοκύριακο σε συμφωνία για την συγχώνευση της θυγατρικής της Sprint με την T-Mobile.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v