Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ψύχραιμη αντίδραση στις ασιατικές αγορές για την καθυστέρηση πληρωμής του ΔΝΤ από την Ελλάδα. Πιέσεις στην Κίνα ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα στα άλλα ασιατικά χρηματιστήρια.

Μικτές τάσεις στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές μετά την γνωστοποίηση ότι και επισήμως η Ελλάδα βρίσκεται σε καθυστέρηση πληρωμής του ΔΝΤ. Οι αγορές της Κίνας και της Σαγκάης να καταγράφουν νέα πτώση, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες κινούνται ανοδικά. 

"Η χρεοκοπία αναμένονταν από την περασμένη εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να οδηγήσει σε νέο σοκ στα χρηματιστήρια", σχολίασε ο Hideyuki Ishiguro της Okasan Securuties. "Όμως οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτική ως προς την ανάληψη νέου ρίσκου και αυτό θα περιορίσει τα όποια κέρδη μέχρι το δημοψήφισμα".

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,9%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 20.329,32 μονάδες, ο δείκτης ASX με κέρδη 1,01% στις 5.506 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,09% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 26.250 μονάδες και κατά 1,14% ο δείκτης Kospi στις 2.097 μονάδες. 

Αντιθέτως, απώλειες 1,77% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 4.201 μονάδες και 1,42% ο δείκτης CSI στις 4.409 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v