Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Βελτιωμένο το κλίμα στις ασιατικές αγορές, καθώς μέλη της Fed φαίνεται πως τάσσονται υπέρ τις αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Χαμηλότερα κατά 40% ο δείκτης φόβου, έναντι της "κορυφής" του Αυγούστου.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα κινεζικά blue chips να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις μελών της Fed περί αύξησης των επιτοκίων βελτίωσαν το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης μεταβλητότητας της Κίνας -ο δείκτης φόβου- έχει υποχωρήσει κατά 40% από την «κορυφή» του 64% που είχε καταγράψει τον Αύγουστο. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν πως καθώς οι αποτιμήσεις των μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης παραμένουν υψηλές και καθώς η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να μην έχει βρει τον βηματισμό της, η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι προσωρινή.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, που θα ανακοινωθούν αύριο και στα οποία εκτιμάται πως θα υπάρχουν ενδείξεις ως προς το αν η οικονομία της χώρας επιβραδύνεται ταχύτερα του εκτιμώμενου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας (που παραμένει κλειστή λόγω αργίας) ενισχυόταν κατά 0,4%, ο δείκτης Hang Seng κατά 0,87% στις 21.947, ο δείκτης ASX κατά 0,35% στις 5.114 μονάδες και κατά 0,91% ο δείκτης Kospi στις 1.982 μονάδες.

Κέρδη 0,95% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.186 μονάδες και 1% για τον δείκτη CSI στις 3.344 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v