Έσπασε το πτωτικό σερί στις ασιατικές αγορές

Τα οικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Ευρώπη δίνουν στήριξη στις ασιατικές αγορές, αν και η γενικότερη εικόνα της αμερικανικής και κινεζικής οικονομίας εξακολουθεί να προβληματίζει.

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, καθώς τα χθεσινά κέρδη της Wall Street σε συνδυασμό με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Ευρώπη δείχνουν πως η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να «γυρίζει σελίδα», αν και κεντρικοί τραπεζίτες προειδοποιούν πως η ανάκαμψη μπορεί να μην έχει διάρκεια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας «έσπασε» το πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε ημερών, καταγράφοντας άνοδο 1,4%. Ο εν λόγω δείκτης καταγράφει άνοδο 11% από το τέλος Σεπτεμβρίου, όμως από την αρχή του έτους σημειώνει πτώση μεγαλύτερη του 10%.

Τα πρόσφατα κέρδη στις ασιατικές μετοχές στηρίζονται στις αυξανόμενες ελπίδες πως τα αμερικανικά επιτόκια δεν θα αυξηθούν τόσο σύντομα όσο αναμένονταν, αν και η εικόνα τόσο της αμερικανικής όσο και της κινεζικής οικονομίας εξακολουθεί να προβληματίζει τους επενδυτές.

Ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,07% στις 22.610 μονάδες, ο δείκτης ASX κατά 1,34% στις 5.291 μονάδες και κατά 0,65% ο δείκτης Kospi στις 2.048 μονάδες, ενώ τα κινεζικά χρηματιστήρια, που μέχρι πριν από λίγο εμφάνιζαν θετικό πρόσημο, έχουν «γυρίσει» οριακά χαμηλότερα, στις 3.319 μονάδες ο Shanghai Composite και στις 3.468 μονάδες ο CSI.

Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο του Τόκιο παραμένει σήμερα κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v