Σε υψηλό 4μήνου οι ασιατικές αγορές

Η απρόσμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Σιγκαπούρης να χαλαρώσει τη συναλλαγματική της πολιτική, δημιουργεί ελπίδες για παρόμοιες κινήσεις και από άλλες ασιατικές κεντρικές τράπεζες.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες πως περισσότερες ασιατικές κεντρικές τράπεζες θα χαλαρώσουν περαιτέρω τη νομισματική τους πολιτική.

Νωρίτερα σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης αιφνιδίασε τις αγορές ανακοινώνοντας χαλάρωση της συναλλαγματικής της πολιτικής, καθώς εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας θα επιβραδυνθεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ «ράλι» 3,1% κάνει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.885 μονάδες.

Κέρδη 0,79% για τον δείκτη Hang Seng στις 21.324 μονάδες, 1,12% για τον δείκτη ASX στις 5.184 μονάδες και 1,57% για τον Kospi στις 2.012 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,21% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.060 μονάδες και κατά 0,19% ο δείκτης CSI στις 3.225 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v