Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χαμόγελα» στις ασιατικές αγορές

Κέρδη στις περισσότερες ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς υποχωρούν κάπως οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο Brexit. Υποχωρούν τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια», όπως το γεν, τα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός. Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου.

Καθώς καταλαγιάζουν κάπως οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Βρετανία να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, αυξάνεται η διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, δίνοντας ώθηση στις ασιατικές μετοχές.

Γεν, δολάριο, χρυσός και κρατικά ομόλογα κινούνται χαμηλότερα, με τη στερλίνα να καταγράφει κέρδη 1,5% έναντι του δολαρίου και 2% έναντι του γεν, και το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,8% έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,3%, ενώ με κέρδη 2,34% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.965 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,19% ο δείκτης Hang Seng στις 20.410 μονάδες, κατά 1,55% ο δείκτης Kospi στις 1.983 μονάδες, κατά 1,46% ο δείκτης ASX στις 5.325 μονάδες, ενώ οριακή είναι η μεταβολή για τους δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 2.885 και 3.109 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v