Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 8μήνου οι ασιατικές αγορές

Τις ανακοινώσεις της BoE για τα βρετανικά επιτόκια αναμένουν οι επενδυτές, ενώ εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα.

Κοντά στο υψηλό οκτώ μηνών παραμένουν οι ασιατικές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία αναμένεται ότι θα ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων προκειμένου να αποτρέψει την ύφεση.

Οι ανησυχίες ότι το Brexit θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στις ευρωπαϊκές οικονομίες, βγάζει ουσιαστικά από το τραπέζι το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στο κοντινό μέλλον, ενώ ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1%, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,8% στις 16.359 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα ο δείκτης Hang Seng στις 21.339 μονάδες, κατά 0,31% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 5.487 μονάδες και κατά 0,16% ο δείκτης Kospi στις 2.008 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,3% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.051 μονάδες και κατά 0,22% ο δείκτης CSI στις 3.275 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v