Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τις επόμενες κινήσεις της Fed, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία από Ιαπωνία, ευρωζώνη και ΗΠΑ, αναμένουν οι επενδυτές.

Σε θετικό έδαφος τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές όμως να κινούνται επιφυλακτικά, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της Fed στο θέμα των επιτοκίων, αλλά και τα διάφορα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σε Ιαπωνία, ευρωζώνη και ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.

Ξεχωρίζουν οι καλές επιδόσεις των κινεζικών χρηματιστηρίων, όπου οι μετοχές των κλάδων ενέργειας και πρώτων υλών κάνουν «άλμα», λόγω ενδείξεων πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να μειώσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, αρχίζουν να «καρποφορούν».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας διαμορφώνεται 0,1% υψηλότερα, ενώ υψηλότερα κατά 0,18% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.216 μονάδες.

Κατά 0,45% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 23.478 μονάδες, κατά 0,48% ο Kospi στις 2.042 μονάδες, κέρδη 1,43% για τον Shanghai Composite στις 3.135 μονάδες και 1,6% για τον CSI στις 3.380 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,45% υποχωρεί ο δείκτης ASX στις 5.489 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v