Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Έντονες πιέσεις σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα, μετά την ανακοίνωση μέτρων σε αρκετές κινεζικές πόλεις για να «μπει φρένο» στις τιμές των κατοικιών. Πρόωρες εκλογές αναμένεται να προκηρύξει σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ενώ θα ανακοινώσει και πακέτο μέτρων 15 δισ. ευρώ για την τόνωση της οικονομίας.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Όπως μετέδιδαν νωρίτερα τα διεθνή ΜΜΕ, ο Άμπε αναμένεται να κηρύξει πρόωρες εκλογές αλλά και πακέτο ύψους 15 δις. ευρώ για τη χρηματοδότηση της ιαπωνικής οικονομίας–προσπαθώντας να ισχυροποιήσει τη θέση του τώρα που οι δημοσκοπήσεις είναι υπέρ του.

Έντονες πιέσεις σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα, μετά την ανακοίνωση μέτρων σε αρκετές κινεζικές πόλεις για να «μπει φρένο» στις τιμές των κατοικιών, ενώ προβληματισμός επικρατεί και για την ενίσχυση των μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας της Κίνας, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης και, συνεπώς, σε πίεση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται περίπου 0,7% χαμηλότερα ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,47% στις 20.392 μονάδες.

Πτώση 1,08% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.579 μονάδες, απώλειες 0,4% για τον Shanghai Composite στις 3.339 μονάδες και 0,49% για τον CSI στις 3.819 μονάδες, κατά 0,3% υποχωρεί ο δείκτης Kospi στις 2.380 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 5.740 μονάδες.

Χαμηλότερα κινείται το ευρώ, μετά το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών, υποχωρώντας αυτήν την ώρα κατά 0,2% στα 1,1925 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v