Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 21 μηνών οι αγορές της Κίνας

Με κέρδη τουλάχιστον 1% "επιστρέφουν" μετά την απουσία μιας εβδομάδας οι κινεζικές αγορές. Αναταράξεις σημειώνεται στην αγορά συναλλάγματος, λόγω της διπλωματικής έντασης ΗΠΑ-Τουρκίας αλλά και των τελευταίων εξελίξεων σε ό,τι αφορά το Brexit.

Ράλι για τις κινεζικές μετοχές, μετά την απουσία τους την περασμένη εβδομάδα, αφού τα απογοητευτικά στοιχεία για τον κινεζικό τομέα υπηρεσιών δεν κατάφεραν να μειώσουν την αισιοδοξία για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ωστόσο, αναταράξεις σημειώνεται στην αγορά συναλλάγματος, λόγω της διπλωματικής έντασης ΗΠΑ-Τουρκίας αλλά και των τελευταίων εξελίξεων σε ό,τι αφορά το Brexit.

Ο όγκος των συναλλαγών είναι σχετικά περιορισμένος, καθώς οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είναι σήμερα κλειστές, ενώ μερική αργία θα τηρηθεί σήμερα στις ΗΠΑ (κλειστή η αγορά των ομολόγων) λόγω της Ημέρας του Κολόμβου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται οριακά υψηλότερα, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,37% στις 28.351 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,48% ο δείκτης ASX στις 5.805 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 1% στις 3.382 μονάδες και 1,55% ο δείκτης CSI στις 3.895 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v