Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για τη βιομηχανική της παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου απογοήτευσαν τους επενδυτές, καθώς κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, την ώρα που η προσοχή είναι στραμμένη και στις ΗΠΑ, με την ελπίδα πως θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο και η βιομηχανική παραγωγή κατά 6,2%, χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,17% και κατά 0,82% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 22.681 μονάδες.

Απώλειες 0,72% για τον CSI στις 4.098 μονάδες, 0,57% για τον Shanghai Composite στις 3.428 μονάδες, 0,8% για τον ASX στις 6.048 μονάδες και 0,15% για τον Kospi στις 2.526 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng σταθεροποιείται στις 29.186 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v