Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ράλι σε υψηλό 10ετίας στις ασιατικές μετοχές

Οι δηλώσεις Κιμ οτι είναι "ανοικτός σε διάλογο" με την Ν. Κορέα και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την μεταποίηση της Κίνας, δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές. Κλειστός λόγω αργίας ο Nikkei.

Σε νέο υψηλό δεκαετίας κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά και τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για τον τομέα μεταποίησης της Κίνας, ενώ στη βελτίωση του κλίματος συμβάλουν και οι πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα πρόσφερε «κλάδο ελαίας» στη Νότια Κορέα, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να δηλώνει «ανοικτός στον διάλογο» με τη Σεούλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Caixin/Markit, ο PMI του τομέα μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,5 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 50,8 τον Νοέμβριο, έναντι των 50,6 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει κέρδη 0,9%, κέρδη 1,8% για τον δείκτη Hang Seng στις 30.457 μονάδες, 1,16% για τον Shanghai Composite στις 3.345 μονάδες, 1,32% για τον CSI στις 4.085 μονάδες και 0,49% για τον Kospi στις 2.479 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX κινείται οριακά χαμηλότερα στις 6.166 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παραμένει σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v