Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο ταχύτερης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων συνεχίζει να πιέζει τις ασιατικές αγορές. Διαφοροποίηση στην Κίνα, μετά την ανακοίνωση στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων του νέου επικεφαλής της Fed, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ταχύτερης αύξησης των επιτοκίων, κάτι που επηρεάζει τις αγορές υψηλότερου κινδύνου.

Τα κινεζικά χρηματιστήρια, πάντως, διαφοροποιήθηκαν από την γενικότερη τάση, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον ρυθμό ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της Κίνας, που διαμορφώθηκε σε υψηλό εξαμήνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,56% στις 21.724 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 30.826 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, κατά 0,68% υποχώρησε ο ASX στις 6.075 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,22% στις 3.266 μονάδες και κατά 0,42% ο CSI στις 4.040 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v