Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο και για τις εντάσεις αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα αμβλύνονται, ωστόσο ο τεχνολογικός κλάδος εξακολουθεί να επιβαρύνει το κλίμα στις αγορές.

Συνεδρίαση με σημαντικές μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια, που ωστόσο λίγο πριν τη λήξη κατάφεραν να κερδίσουν το έδαφος που έχασαν λόγο του sell-off στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Όπως σχολίαζαν αναλυτές στο Reuters, οι φόβοι για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο έχουν μειωθεί, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο και την πιθανότητα αυστηροποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου. Παράλληλα, η άμβλυνση των εντάσεων αναφορικά με τη Β. Κορέα στηρίζουν τις αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινήθηκε μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου», ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύεται οριακά στις 21.045 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,75% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.145 μονάδες, κατά 0,88% ο CSI στις 3.876 μονάδες, κατά 0,43% ο Kospi στις 2.429 μονάδες και κατά 0,16% ο Hang Seng στις 30.070 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX έκλεισε 0,51% χαμηλότερα στις 5.868 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v