Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας παραμένει στο επίκεντρο, ωστόσο οι επενδυτές ευελπιστούν πως οι εντάσεις θα αμβλυνθούν τους επόμενους μήνες μέσω διαπραγματεύσεων.

Σε θετικό πεδίο επέστρεψαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας μετά και τη λίστα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση Τραμπ με τα κινεζικά προϊόντα στα οποία ίσως επιβληθούν νέοι δασμοί.

Όπως σχολίαζε στο Reuters αναλυτής της Sumitomo Mitsui Asset Management, «έχει γίνει μοτίβο οι επενδυτές να αντιδρούν σε κάθε νέα εξέλιξη και να ελπίζουν πως οι εμπορικές εντάσεις θα αμβλυνθούν τους επόμενους μήνες μέσω διαπραγματεύσεων».

Η προσοχή στρέφεται τώρα στα επόμενα βήματα της αψιμαχίας, καθώς η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για “bullying” και προειδοποιεί για αντίποινα, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο το ποια μπορεί να είναι αυτά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 1,24% υψηλότερα στις 22.201 μονάδες.

Κέρδη 2,12% για τον Shanghai Composite στις 2.836 μονάδες και 2,3% για τον CSI στις 3.485 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,91% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 28.569 μονάδες, κατά 0,93% ο ASX στις 6.359 μονάδες και κατά 0,67% ο δείκτης Kospi στις 2.296 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v