Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ όπου αναμένεται αύριο η ανακοίνωση στοιχείων για τον δομικό δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών. Παραμένει σε χαμηλά πολλών δεκαετιών το γεν.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι ιαπωνικές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ασιατικών αγορών, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας σημείωσαν υψηλό ρεκόρ, με ώθηση από τις μετοχές των ορυχείων. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ όπου αναμένεται αύριο η ανακοίνωση στοιχείων για τον δομικό δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), το προτιμώμενο μέτρο της Fed για τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, το γεν παραμένει σε χαμηλά πολλών δεκαετιών, τροφοδότησαν τις εικασίες της αγοράς για πιθανή κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη του νομίσματος. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Shunichi Suzuki ανέφερε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα για την «αντιμετώπιση των άτακτων κινήσεων του συναλλαγματικού ισοζυγίου».

Σημειώνεται οι αγορές σε πολλές χώρες της Ασίας θα παραμείνουν αύριο και τη Δευτέρα κλειστές, τηρώντας τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε οριακά ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1,5% στις 40.159 μονάδες.

Αντιθέτως, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,53% στις 16.643 μονάδες, κατά 0,99% o ASX στις 7.896 μονάδες και κατά 0,87% ο Shanghai Composite στις 3.019 μονάδες, ενώ ο Kospi υποχωρεί κατά 0,2% στις 2.749 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v