Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

Κέρδη για τους περισσότερους δείκτες. Προσδοκίες για νέο αναπτυξιακό πακέτο στην Κίνα. Ξεχωρίζει η Samsung SDI με άλμα 8% μετά το deal των $3,3 δισ..

Θετικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

 Βήματα ανόδου καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες καθώς επιμένουν τα σενάρια για νέο αναπτυξιακό μέτρο από τις κινεζικές αρχές προκειμένου να δώσουν ώθηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 14.827 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,27% στις 22.124 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα 0,23% στις 1985 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,49% στις 5403 μονάδες.

Στις κινεζικές αγορές, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,29% στις 2035 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,18% στις 2148 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ διαβεβαίωσε τις αγορές πως η χώρα του έχει τις απαραίτητες πολιτικές για να αντιμετωπίσει την οικονομική αστάθεια και πως δεν μπορεί να αγνοήσει «τις δυσκολίες και τους κινδύνους» που προκύπτουν από την επιβράδυνση. «Η αγορά αναζητά τον επόμενο καταλύτη, όπως οι προσδοκίες για νέα αναπτυξιακή δράση από τις κινεζικές αρχές» δήλωσε ο  Masaaki Yamaguchi, της Nomura Holdings.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Samsung SDI (η προμηθεύτρια μπαταριών της Apple) η οποία καταγράφει άλμα 8% καθώς δήλωσε ότι θα αγοράσει την Cheil Industries έναντι 3,3 δισ. δολ.. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v