Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά 7 ετών επέστρεψε ο ιαπωνικός Nikkei

Οι αγορές της Ασίας πήραν την σκυτάλη της ανόδου από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Στήριξη από τα θετικά στοιχεία για τηνα αμερικανική οικονομία. Ισχυρή άνοδος στο Τόκιο με την αποδυνάμωση του γεν.

Σε υψηλά 7 ετών επέστρεψε ο ιαπωνικός Nikkei

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με το ιαπωνικό χρηματιστήριο να βρίσκεται και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο επτά ετών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,28% στις 16.374 μονάδες.  Σε όρους γεν, ο δείκτης Nikkei καταγράφει στο έτος άνοδο μόλις 0,5%, επειδή το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποχωρήσει σημαντικά έναντι του δολαρίου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,28% στις 23.854 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08% στις 2034 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,12% στις 5382 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,38% στις 2352 μονα΄δες και ο CSI 300 κατά 0,11% στις 2444 μονάδες.

Τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ και η ανοδική πορεία των αγορών σε ΗΠΑ και ευρωζώνη επηρέασαν τις κινήσεις των επενδυτών και στην Ασία. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο κατά 18% (σε μηνιαία βάση).  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v