Ευρωαγορές: Φρένο στο 3ήμερο ανοδικό σερί

Διορθωτικές κινήσεις μετά το ανοδικό τρίημερο. Απώλειες 0,2% σε Παρίσι και Λονδίνο. Στο στόχαστρο ο ενεργειακός κλάδος με την πτωτική πορεία του Brent. Εξαίρεση το Μιλάνο με κέρδη 1,1% καθώς κρίνεται το μέλλον του Μπερλουσκόνι.

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα τριήμερο ανόδου και ενώ το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στις εξελίξεις αναφορικά με τη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 8376 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,22% στις 4040 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 με υποχώρηση 0,25% στις 6531 μονάδες.

Εξαίρεση αποτελεί η ιταλική αγορά, όπου το μείζον ζήτημα είναι η επιβίωση της κυβέρνησης Λέτα και η ψηφοφορία στη Γερουσία για την αφαίρεση της έδρας από το Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Έτσι, στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1,16% στις 17.244 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκε κυρίως ο ενεργειακός κλάδος που πήρε την σκυτάλη από την καθοδική πορεία στην τιμή του μαύρου χρυσού. Έτσι, η Royal Dutch Shell, Total και Repsol υποχώρησαν με ποσοστά από 0,7% έως 1,3%, ενώ η τιμή του πετρελαίου Brent κατέγραψε απώλειες 1,3% στα 11458 δολ. ανά βαρέλι καθώς ο Τζον Κέρι έδινε τελεσίγραφο μίας εβδομάδας στη Συρία για να παραδώσει το χημικό της οπλοστάσιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v