Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά το θετικό "γύρισμα"

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μεάνοδο 0,3% στις 331 μονάδες.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, πίεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις πρώτες ώρες των συνεδριάσεων, αλλά το μεσημέρι εκδηλώθηκαν "αγορές στα χαμηλά", που στήριξαν τους δείκτες σε θετική «στροφή».

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μεάνοδο 0,3% στις 331 μονάδες.

Ο δεικτης FTSE ενισχύθηκε 0,43% στις 6.685 μονάδες, ο DAX κερδισε 0,28% στις 9.225 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,24% υψηλοτερα στις 4.205 μονάδες.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητο το β' τρίμηνο, έναντι αύξησης 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλό πενταετίας.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε απροσδόκητη συρρίκνωση του ΑΕΠ του β' τριμήνου, για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μείωσε τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας του το 2014 και το 2015.

Η δυσοίωνη εικόνα από το οικονομικό μέτωπο όμως, κλιμάκωσε τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αντισυμβατικά μέτρα, γεγονός που "προσκάλεσε" αγοραστές.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η ThyssenKrupp ενισχύθηκε 1,6% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων μεγεθών της, ενώ η Royal Boskalis Westminster εκτινάχθηκε 8,3%. Αντιθέτως η RWE AG υποχωρησε 2,3% και η Novozymes υποχωρησε 6,3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v