Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης. Αβεβαιότητα για τις κινήσεις της ΕΚΤ για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Υποχωρούν από το υψηλό μηνός οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω αβεβαιότητας αναφορικά με τις πιθανές κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη της ευρωζώνης.

Πηγές της ΕΚΤ ανέφεραν χθες το βράδυ πως η ΕΚΤ είναι απίθανο να αποφασίσει νέες ενέργειες πολιτικής την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός και αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου, που ανακοινώνονται αύριο, δείξουν πως η ευρωζώνη διολισθαίνει σημαντικά προς αποπληθωρισμό.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα έδειξαν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, που υποχώρησε σε χαμηλό 8μήνου, άνοδο του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία -αλλά στασιμότητα του ποσοστού ανεργίας στο 6,7%- καθώς και στασιμότητα στις λιανικές πωλήσεις της Ιταλίας. 

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,45% στις 341,78 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,19% στις 6.817 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,41% στις 4.377 μονάδες, ενώ πτώση 0,58% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.513 μονάδες.

Απώλειες 0,37% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.779 μονάδες και 09% για τον ιταλικό FTSE MIB στις 20.576 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα,  κατά 0,03% κινείται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.968 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v