Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα ανάκαμψης στις ευρωπαϊκές αγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου μετά την κάθετη πτώση χθες στη Wall Street. Σε υψηλό 4 ετών παραμένει ο δείκτης δολαρίου. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές εν όψει των στοιχείων για την ανάπτυξη β' τριμήνου στις ΗΠΑ. Οριακή άνοδος στα futures της Wall.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη μετά την κάθετη πτώση στη Wall Street κι ενώ νωρίτερα το Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,8%. Το δολάριο συνεχίζει ανοδικά με τον δείκτη δολαρίου να βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο 4 ετών (ενισχύεται κατά 0,1% στο 85,24) και το ευρώ να διαμορφώνεται στο 1,2750 δολ.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,11% στις 9.520 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,66% στις 4.383 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 6.634 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,55% στις 10.842 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,23% στις 5.692 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,68% στις 20.550 μονάδες.

Οριακή άνοδος καταγράφεται και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Χθες, ο S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των δύο τελευταίων μηνών, «χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος καταλύτης» όπως σχολιάζουν οι Financial Times. Το πρακτορείο Bloomberg ωστόσο, επισημαίνει ότι οι εκροές κεφαλαίων από τα διεθνή χρηματιστήρια αυτόν τον μήνα υπολογίζονται στο 1,42 τρισ. δολ., εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αλλά και αύξησης των επιτοκίων της Fed νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Η προσοχή στρέφεται στην οικονομία, καθώς αργότερα αναμένονται στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v