Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά επτά ετών Παρίσι και Φρανκφούρτη

Σε νέα υψηλά επτά ετών οι ευρωαγορές, με το γερμανικό χρηματιστήριο να κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Τη συμφωνία της Ελλάδας στο Eurogroup αποτιμούν οι αγορές. Κάτω από τα 1.200 δολάρια ο χρυσός, υποχωρεί και το πετρέλαιο.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη συμφωνία της Αθήνας με τις Βρυξέλλες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές διεύρυναν τα υψηλά 7 ετών στα οποία κινήθηκαν την Παρασκευή, εν μέσω σεναρίων για συμβιβασμό στο Eurogroup, τα οποία επιβεβαιώθηκαν εν συνεχεία.

Ανοδο 0,73% εμφάνισε ο DAX 30, κινούμενος σε νέα ιστορικά υψηλά στις 11.131 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,64% στις 4.862 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε οριακή υποχώρηση 0,05% στις 6.912 μονάδες. Ο δείκτης, αφού αναρριχήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, υποχώρησε τελικώς υπό το βάρος των πιέσεων έως 5% στην μετοχή της HSBC μετά την ανακοίνωση πτώσης 17% στα κέρδη της εταιρίας. 

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,13 δολάριο.

Πτωτικά κινήθηκαν τα εμπορεύματα, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,57% στα 1.197 δολάρια την ουγκιά, τη στιγμή που το πετρέλαιο (NYMEX) υποχωρεί 1% στα 50,32 δολάρια το βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v