Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης

Αρνητικό πρόσημο και περιορισμένες κινήσεις μετά τα χθεσινά υψηλά στην Ευρώπη. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο FTSE All-World. Νέο ιστορικό χαμηλό για τα 10ετή yield Γερμανίας και Γαλλίας.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες από τα υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης και παρά την έντονη νευρικότητα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους διεθνείς πιστωτές και την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,72% στις 12.143 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,45% στις 5230 μονάδες και στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 που χθες βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, υποχωρεί σήμερα κατά 0,11% στις 7.089 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,59% στις 11.709 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση κατά 0,63% στις 6254 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,17% στις 23.990 μονάδες.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Diageo με απώλειες 2,6% καθώς ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 0,7%.

Νωρίτερα, τα χρηματιστήρια της Ασίας κινήθηκαν ανοδικά με το Shanghai Composite να κλείνει στο +2,71%. Ο FTSE All-World, στον οποίο περιλαμβάνονται περισσότερες από 3.000 εταιρίες μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης από όλο τον κόσμο, ενισχύεται κατά 0,4% και βρίσκεται σε νέο ιστορικό υψηλό.

«Ούτε οι νέες ανησυχίες για ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα στα δάνεια που λήγουν τον επόμενο μήνα μπορεί να ρίξει το θετικό κλίμα, καθώς τα χρηματιστήρια στην Κίνα βρέθηκαν σε νέο υψηλό 7 ετών» σχολιάζουν οι Financial Times.

Το ράλι συνεχίζεται και στα ομόλογα της Γηραιάς Ηπείρου με κινητήριο δύναμη το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στην πλατφόρμα Tradeweb, η απόδοση (που κινείται αντιστρόφως των τιμών) του 10ετούς γερμανικού ομολόγου βρέθηκε κάτω από 0,1% ενώ σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε και το 10ετές γαλλικό yield. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,25 στα 1,0658 δολ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v