Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές, παρά τις αρχικές απώλειες λόγω της ενίσχυσης του ευρώ. Κλειστές πολλές ευρωπαϊκές αγορές λόγω αργίας. Σε θετικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures της Wall Street.

Προσπάθεια σταθεροποίησης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις κυριότερες αγορές να περιορίζουν τις αρχικές τους απώλειες, μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εταιρειών όπως η Assicurazioni Generali.

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν νωρίτερα λόγω της ενίσχυσης του ευρώ αλλά και της συνέχισης του sell-off στην αγορά ομολόγων, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Σημειώνεται πως οι αγορές της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Αυστρίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας παραμένουν σήμερα κλειστές, λόγω αργίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,12% στις 395 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,07% στις 6.945 μονάδες,, ενώ ουσιαστικά αμετάβλητες παραμένουν οι αγορές της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, με τον δείκτη DAX στις 11.352 μονάδες και τον CAC στις 4.962 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.337 μονάδες, κατά 0,3% ο ιταλικός FTMIB στις 23.281 μονάδες, ενώ κατά 0,2% υποχωρεί ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 6.143 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικό ξεκίνημα προοιωνίζονται τα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για την ανεργία, αλλά και τον δείκτη τιμών παραγωγού.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v