Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των δηλώσεων κορυφαίων κεντρικών τραπεζιτών στο Φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία. Θετικά μηνύματα από το επιχειρηματικό κλίμα της Γαλλίας, "κατεβάζει ταχύτητα" η ανάπτυξη στη Γερμανία.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το Γερμανικό ΑΕΠ και τη γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές ομιλίες του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ στο Φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εξελίξεις επί του ελληνικού ζητήματος. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,21% χαμηλότερα στις 407 μονάδες, κατά 0,05% υποχωρεί ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.860 μονάδες και κατά 0,07% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.143 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,25% υψηλότερα στις 7.030 μονάδες. 

Οριακές μεταβολές για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 11.594 μονάδες, για τον πορτογαλικό PSI στις 6.106 μονάδες, και για τον ιταλικό FTMIB στις 23.736 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση το α' τρίμηνο, έναντι του 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η γαλλική στατιστική υπηρεσία έδειξαν ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011, με τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος να διαμορφώνεται στο 103 τον Μάιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v