Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τα μάτια στην Αθήνα κινούνται οι ευρωαγορές

Έκδηλη η νευρικότητα στις αγορές. Αναλόγως δηλώσεων ελλήνων και ευρωπαίων αξιωματούχων, οι δείκτες πότε γυρίζουν σε θετικό πεδίο και πότε επιστρέφουν σε αρνητικό έδαφος. Ανοδικά το ευρώ, στα 1,1182 δολάρια, ενώ λίγο χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Στον ρυθμό των δηλώσεων ευρωπαίων και ελλήνων αξιωματούχων για το θρίλερ της ελληνικής διαπραγμάτευσης κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Στο άκουσμα της πληροφορίας ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει την τελευταία πρόταση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ -αλλά και την επιβεβαίωση της ύπαρξης νέας κίνησης από πλευράς Κομισιόν- οι δείκτες γύρισαν σε θετικό έδαφος, ενώ η δήλωση γερμανού αξιωματούχου ότι είναι πλέον πολύ αργά για παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης έστειλε τις αγορές και πάλι στο "κόκκινο". 

Αμέσως μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν θα πληρωθεί σήμερα το ΔΝΤ, ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί αυτή τη στιγμή κατά 0,82% στις 383 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 κατά 0,73% στις 6.574 μονάδες, ο δείκτης DAX κατά 0,7% στις 11.004 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.842 μονάδες.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο το Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των ομολόγων επτά ελληνικών εκδοτών -και συγκεκριμένα του ελληνικού κράτους, της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και της National Bank of Greece Funding, ενώ και η πλατφόρμα συναλλαγών Tradeweb ανακοίνωσε πως έχει μπλοκάρει αρκετά ελληνικά κρατικά ομόλογα και ελληνικούς τίτλους κατόπιν ειδοποίησης που έλαβε από την βρετανική Financial Conduct Authority.

Στα 1,1182 δολάρια το ευρώ, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών 10ετών ομολόγων, την ώρα που η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ξεπερνά και το 37%.

Θετική συνεδρίαση, μετά το χθεσινό ξεπούλημα, προοιωνίζονται τα futures της Wall Street.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v