Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές και εναλλαγές προσήμων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα να αντισταθμίζουν το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η "βουτιά" των ασιατικών αγορών. Πτωτικά τα futures της Wall Street

Μία στο "πράσινο" και μια στο "κόκκινο" κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,με τους επενδυτές να κρατούν μεν επιφυλακτική στάση μετά και τη "βουτιά" στα ασιατικά χρηματιστήρια, αλλά να ενθαρρύνονται από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν ευρωπαϊκές εταιρείες.

Σημειώνεται πως οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν καταγράψει πτώση περίπου 7% έναντι της "κορυφής" του Απριλίου, με το ελληνικό πρόβλημα και τις αναταράξεις από την υποτίμηση του γουαν να αντισταθμίζονται από την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την καλύτερη περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων των τελευταίων πέντε ετών. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά χαμηλότερα στις 387 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55% στις 6.516 μονάδες, μετά και την ανακοίνωση αύξησης του πληθωρισμού της Βρετανίας τον Ιούλιο, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,42% στις 4.965 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,19% διαμορφώνεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.916 μονάδες. 

Ο ισπανικός δείκτης IBEX υποχωρεί κατά 0,25% στις 10.872 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,23% στις 5.592 μονάδες και κατά 0,55% ο ιταλικός FTMIB στις 23.278 μονάδες.

Στα 1,1075 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v