Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνουν οι ευρωαγορές

Πτωτικό "γύρισμα' στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία όμως έχουν ηδη ανακτήσει όλο το έδαφος που έχασαν αυτήν την εβδομάδα. Η προσοχή στραμμένη στις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Μετά από μια εβδομάδα... έντονων συγκινήσεων και μετά το χθεσινό ράλι και το ανοδικό σημερινό ξεκίνημα, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια γυρίζουν σε πτωτικό πεδίο, έχοντας όμως ήδη ανακτήσει όλο το χαμένο έδαφος, που είχε αγγίξει το 8%.

Οι φόβοι για επιβράδυνση του ρυθμού της παγκόσμιας ανάπτυξης πυροδότησαν αυτήν την εβδομάδα έντονες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών, των νομισμάτων και των εμπορευμάτων, και οι ανησυχίες δεν έχουν καταλαγιάσει ακόμα, παρά το ότι οι αναλυτές αναμένουν διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από Fed και ΕΚΤ προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού της Γαλλίας και τις τιμές καταναλωτή στο κρατίδιο της Σαξονίας στη Γερμανία, τα οποία μειώθηκαν κατά 0,1% και 0,1% αντίστοιχα.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του ενεργειακού και μεταλλευτικού τομέα, μετά την χθεσινή εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου –που κατέγραψαν την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων έξι ετών.

Ο δείκτης Stoxx 600 ο δείκτης υποχωρεί κατά 0,35% στις 361 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,05% στις 6.189 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,3% στις 4.644 μονάδες, ενώ πτώση έως 0,9% κατέγραφε νωρίτερα ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, που τώρα «διορθώνει» κατά 0,6% στις 10.252 μονάδες.

Οριακές κινήσεις για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.289 μονάδες, πτώση 0,54% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.276 μονάδες και 0,59% για τον ιταλικό FTMIB στις 22.070 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα για τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street προοιωνίζονται τα futures των Dow Jones (-0,7%), S&P 500 (-0,7%) και Nasdaq (-0,6%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v