Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό πεδίο οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η απόφαση της Fed για τα επιτόκια δημιουργεί ανησυχίες για την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας. Βουτιά έως και 14% για τις μετοχές της VolksWagen, λόγω σκανδάλου στις ΗΠΑ.

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκινά η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ακολουθούν την πορεία των ασιατικών αγορών και της Wall Street λόγω των ανησυχιών αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η ελληνική αγορά σήμερα, μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού της Γερμανίας, που κατέγραψαν μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση τον Αύγουστο, λόγω της μείωσης των τιμών στην ενέργεια. Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο και κατά 1,7% σε ετήσια βάση, εμφανίζοντας την εντονότερη ετήσια πτώση από τον Μάρτιο. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 0,3% σε μηνιαία και 1,6% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 354 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,2% στις 6.084 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,2% στις 4.526 μονάδες, ενώ σημαντικές απώλειες, γύρω στο 0,8%, καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.848 μονάδες.

"Βουτιά" έως και 14% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας VolksWagen, η οποία ανακοίνωσε ότι σταματά τις πωλήσεις ορισμένων αυτοκινήτων diesel στις ΗΠΑ, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε λογισμικό σε οχήματα το οποίο έδινε ψευδή στοιχεία για τις εκπομπές ρίπων. Για το θέμα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Στο 1,1296 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v