«Λήξη συναγερμού» στις ευρωαγορές

Διευρύνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές δεν "βλέπουν" την οικονομία να επηρεάζεται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. Ανακάμπτουν οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής, σημαντικά κέρδη για τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Υψηλότερο άνοιγμα της Wall δείχνουν τα futures

Η εκτίμηση των επενδυτών ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι λίγο θα επηρεάσουν την οικονομική ανάκαμψη και την εταιρική κερδοφορία μακροπρόθεσμα, δίνει ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το γαλλικό χρηματιστήριο μάλιστα να κάνει ράλι άνω του 2% και τις ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής, που χθες είδε να «εξανεμίζονται» περίπου 2,3 δισ. ευρώ, λόγω ανησυχιών ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι θα πλήξουν την κατανλωτική εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο κλάδο, επιχειρεί να ανακτήσει το χαμένο του έδαφος, με τις μετοχές ξενοδοχειακών και ταξιδιωτικών εταιρειών να ενισχύονται κατά 1,5-2%.

Σημαντικα υψηλότερα κινούνται επίσης οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της Volkswagen και το μερίδιο αγοράς της υποχώρησαν τον Οκτώβριο, λόγω του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, με τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW να "εκτινάσσεται" στο 10,4 τον Νοέμβριο, μετά από "βουτιά" στο μόλις 1,9 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,99% στις 378 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 1,8% στις 6.257 μονάδες, κατά 1,97% στις 10.924 μονάδες ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης και κατά 2,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.919 μονάδες.

Κέρδη 2,13% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.339 μονάδες, 2,23% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.320 μονάδες και 1,74% για τον ιταλικό FTMIB στις 22.190 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε ανοδική συνεδρίαση της Wall Street παραπέμπουν τα futures των S&P 500 (+0,4%), Dow Jones (+0,5%) και Nasdaq (+0,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v