Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με θετικό πρόσημο μπαίνει ο Δεκέμβρης στις ευρωαγορές

Με βοήθεια από τον τραπεζικό τομέα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των βρετανικών τραπεζών, οι ευρωαγορές κινούνται σε θετικό πεδίο.

Με το «δεξί» ξεκινάει ο μήνας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να διαμορφώνονται σε λίγο υψηλότερο επίπεδο, βρήσκοντας στήριξη στον τραπεζικό τομέα, μετά την ανακοίνωση από την Τράπεζα της Αγγλίας των αποτελεσμάτων των stress tests για τις βρετανικές τράεπζες και την εκτίμησή της ότι οι πιστωτικές συνθήκες στη χώρα έχουν σε μεγάλο βαθμό ανάκάμψει από την κρίση.

Οι μετοχές των Standard Chartered, Lloyds Group, Royal Bank of Scotland, HBC και Barclays ενισχύονται έως και 2,7%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι μετοχές των εμπορευμάτων, μετά την αύξηση των τιμών βασικών βιομηχανικών μετάλλων λόγω της υποχώρησης του δολαρίου, αλλά και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις ταξινομήσεις.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις επόμενες κινήσεις που θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνεδρίασή της την Πέμπτη.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 386 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,7% στις 6.399 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,22% στις 4.968 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.396 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,72% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.462 μονάδες, κατά 0,92% ο πορτογαλικός PSI στις 5.399 μονάδες και κατά 0,47% ο ιταλικός FTMIB στις 22.825 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v