Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις ευρωαγορές η «σκυτάλη» των πιέσεων

Το πετρέλαιο και τα απογοητευτικά μάκρο από τις ΗΠΑ βαραίνουν το κλίμα στις ευρωαγορές. Χαμηλότερα κατά 2% ο DAX. Βουτιά για τις τράπεζες.

Διευρύνουν τις απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ και τις νέες πιέσεις στο αργό πετρέλαιο. 

Επιβαρυντικά λειτουργούν οι ανακοινώσεις απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, με την φινλανδική εταιρεία κοινής ωφέλειας Fortum να καταγράφει πτώση 8,9% μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης του αναμενόμενου πτώσης στα κέρδη δ' τριμήνου.

Θετική η αντίδραση των επενδυτών στην ανακοίνωση κινεζικής ChemChina για εξαγορά της ελβετικής Syngenta, που οδηγεί τη μετοχή της εταιρείας 6,8% υψηλότερα.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 2,37% στις 327 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 2,1% στις 5.797 μονάδες, κατά 2,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.184μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον DAX της Φρανκφούρτης διευρύνονται στο 2%, στις 9.376 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 4% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.181 μονάδες, κατά 0,3% ο πορτογαλικός PSI στις 4.966 μονάδες και κατά 4,2% ο ιταλικός FTMIB στις 17.195 μονάδες.

Οι μετοχές των τραπεζών καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ιταλία και στην Ισπανία. Η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena βουτάει 7%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v