Περιορισμένες απώλειες στις ευρωαγορές

Διατηρείται το αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές, αν και οι απώλειες περιορίζονται σημαντικά. Προβλημάτισαν τα απογοητευτικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία. Πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σταθεροποιητικό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικά περιορισμένες όμως τις απώλειές τους.

Νωρίτερα, τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας, σε συνδυασμό με την ΑΜΚ της EDF και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Philips, πίεσαν τους δείκτες έως 1,1% χαμηλότερα.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 106,6, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για διαμόρφωση του δείκτη στο 107.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας EDF γνωστοποίησε σήμερα πως θα προχωρήσει το project της πυρηνικής μονάδας της στη Βρετανία, έχοντας ανακοινώσει την Παρασκευή την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 4 δις. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν κατά 5,6%.

Νωρίτερα, η Philips ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 374 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο, ενώ γνωστοποίησε πως πιθανότατα θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά των δραστηριοτήτων της στον τομέα του φωτισμού, στέλνοντας τις μετοχές της 4% χαμηλότερα.

Υπό πίεση και η αυτοκινητοβιομηχανία. Η Fiat Chrysler υποχωρεί μετά το δημοσίευμα της Bild am Sonntag πως ορισμένα οχήματά της έδειξαν μη κανονικά επίπεδα εκπομπής ρύπων, ενώ η Daimler υποχωρεί μετά τις μειώσεις στις τιμές στόχους στις οποίες προχώρησαν οι Barclays, Exane BNP Paribas και Commerzbank.

Εν τω μεταξύ, πτώση περίπου 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,17% στις 347 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.296 μονάδες, ενώ απώλειες 0,5% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.324 μονάδες και 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.556 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street «δείχνουν» τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται οριακά χαμηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v