Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα ισχνά οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα. Κλειστή λόγω αργίας η Φρανκφούρτη. Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures.

Σε χαμηλότερο επίπεδο ξεκινούν την εβδομάδα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των ισχνών στοιχείων που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο για τις επενδύσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας.

Αρνητικά επηρεάζουν και ορισμένα εταιρικά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα της Hennes & Mauritz, η οποία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων μικρότερη του αναμενόμενου.

Ο όγκος των συναλλαγών, πάντως, είναι περιορισμένος καθώς το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είναι σήμερα κλειστό, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος των Καθολικών. Κλειστά είναι επίσης τα χρηματιστήρια της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 333 μονάδες, κατά 0,43% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.112 μονάδες και κατά 0,98% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.277 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στην Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v