Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Βρετανία

Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ράλι 1% του γεν έναντι του δολαρίου, σε χαμηλό 8 εβδομάδων έναντι του δολαρίου η στερλίνα. Συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ελβετία και Ιαπωνία. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Με πτώση ξεκινά η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος ακολουθώντας την πορεία των ασιατικών αγορών σήμερα και της Wall Street την Παρασκευή, καθώς αυξάνεται η νευρικότητα των επενδυτών εν όψει του δημοψηφίσματος σε δέκα ημέρες για την παραμονή (ή όχι) της Βρετανίας στην ΕΕ.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες απομακρύνουν τους επενδυτές από τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, με το γεν να κάνει ράλι 1% έναντι του δολαρίου και τη στερλίνα να υποχωρεί σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Σημειώνεται πως αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζουν οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ελβετίας και της Ιαπωνίας και οι αναλυτές εκτιμούν πως όλες θα αποφασίσουν να διατηρήσουν αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική, τηρώντας επιφυλακτική στάση για τις παγκόσμιες επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Brexit.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,56% στις 327 μονάδες, κατά 0,66% ο δείκτης FTSE 100 στις 6.076 μονάδες, κατά 1,34% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.249 μονάδες και κατά 1,27% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.711 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, υπου υποχωρούν ως 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v