Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Το Brexit και οι γεωπολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού της Γερμανίας. Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωστόσο η χθεσινή υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, οι επιπτώσεις του Brexit –που ήδη άρχισαν να φαίνονται στα οικονομικά στοιχεία ορισμένων χωρών-, αλλά και οι εξελίξεις στην Τουρκία, προβληματίζουν τους επενδυτές.

Η προσοχή στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνεδριάζει αύριο. Αν και δεν αναμένεται μεταβολή στα επιτόκιά της, ωστόσο ίσως αποφασιστεί κάποια τροποποίηση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, που αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο όμως μειώθηκαν κατά 2,2% σε ετήσια.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και Αμερική, που ενδέχεται σταδιακά να αρχίσουν να επηρεάζουν τις κινήσεις στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 338 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,4% στις 6.721 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC στις 4.353 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.050 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v