Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χαμόγελα» στις ευρωαγορές μετά το deal στον ΟΠΕΚ

Ώθηση στις ευρωαγορές και κυρίως στον ενεργειακό κλάδο δίνει η συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Αναμένονται οι λεπτομέρειες. Στο επίκεντρο παραμένει και η Deutsche Bank. Σε αρνητικό έδαφος "γύρισε" η Commerzbank. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall.

Οι αναφορές περί συμφωνίας των πετρελαιοπαραγωγών για «πάγωμα» της παραγωγής, προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές, βελτιώνουν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή στον τραπεζικό κλάδο.

Χθες το Reuters μετέδωσε πως ενώ η ανεπίσημη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών στην Αλγερία αναμενόταν να καταλήξει σε αδιέξοδο, τελικά ο ΟΠΕΚ γνωστοποίησε πως θα οριστικοποιήσει το σχέδιο μείωσης της παραγωγής στην επίσημη συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου.

Η πληροφορία αυτή δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, με τον δείκτη πετρελαίου και αερίου να κάνει ράλι 4,8%, αν και οι επενδυτές κρατούν κάποιες επιφυλάξεις, αναμένοντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένει το μέλλον της Deutsche Bank, εν μέσω εικασιών περί πιθανής κρατικής διάσωσης της γερμανικής τράπεζας -αν και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες. Χθες, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αρνήθηκε πως η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank. Η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί κατά 1,05%.

Η μετοχή της Commerzbank, η οποία ανακοίνωσε και επισήμως την περικοπή 9.600 θέσεων εργασίας, δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό πεδίο, με αποτέλεσμα να "γράφει" αυτήν την ώρα απώλειες 1,8%..

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,55% στις 344 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει κέρδη 1% στις 6.915 μονάδες, 0,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.472 μονάδες και 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.500 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερο ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v