Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση. Πιέσεις στην Deutsche Bank μετά την ανακοίνωση ζημιών 1,46 δισ. το 2016. Ανησυχία για τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Με μικτά πρόσημα συνεχίζεται η συνεδρίαση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.

Η Deutsche Bank κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 1,46 δισ. δολαρίων το 2016, έναντι ζημιών 7,3 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος, τα κέρδη της Shell υποχώρησαν κατά 44% το δ’ τρίμηνο, η Vodafone προειδοποίησε πως οι πιέσεις σε Ινδία και Βρετανία θα επιβαρύνουν την κερδοφορία της, ενώ η Nokia εμφάνισε πωλήσεις υψηλότερες των εκτιμήσεων και EBITDA ύψους 108,5 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε έως και 6%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ενδιαφέρουσα και η είδηση πως η γερμανική εισαγγελία ερευνά τον διευθύνοντα σύμβουλο του Deutsche Boerse για insider trading που σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκηση του γερμανικού χρηματιστηριακού ομίλου και του London Stock Exchange το 2015.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι επενδυτές συνεχίζουν να κινούνται με επιφύλαξη, λόγω της αβεβαιότητας για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παρακολουθούν και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εν όψει των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ αναβάθμισε την εκτίμησή της για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2017.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 362 μονάδες, κατά 0,14% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ υψηλότερα κατά 0,28% διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.126 μονάδες. Οριακά υψηλότερα ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.797 μονάδες, ενώ κέρδη 1,25% καταγράφει ο ιταλικός FTMIB  στις 18.974 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,3% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v