Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Η συνάντηση Τραμπ-Σι αυτήν την εβδομάδα, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην επερχόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Ζινπίνγκ, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. 

Οι επενδυτές κινούνται επιφυλακτικά, καθώς ο Τραμπ είχε ήδη δηλώσει πως η συνάντηση με τον Σι θα είναι "δύσκολη", δήλωση οποία έχει αυξήσει τη ζήτηση για τίτλους που θεωρουνται "ασφαλή καταφύγια". 

Εν τω μεταξύ, η Τερέζα Μέι δέχεται πιέσεις να παρουσιάσει οικονομική εκτίμηση για τις επιπτώσης που θα έχει στη Βρετανία μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αλλά και να δημοσιοποιήσει τα εναλλακτικά της σέδια για την περίπτωση αυτή. 

Από το "μέτωπο" των οικονομικών στοιχείων, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,1% στις 379 μονάδες, κατά 0,23% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.299 μονάδες, κατά 0,15% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.078 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.233 μονάδες..

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v