Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τα εταιρικά αποτελέσματα καθώς και οι ομιλίες στελεχών κεντρικών τραπεζών, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και στις ομιλίες μελών βασικών κεντρικών τραπεζών.

Στην Ουάσινγκτον συνεχίζεται η σύνοδος των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20, όπου αναμένεται σήμερα να μιλήσουν τα μέλη της ΕΚΤ Vitor Constancio και Sabine Lautenshlaeger. Χθες, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υπερασπίστηκε την πολιτική της διατήρησης χαμηλών επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg, στελέχη της ΕΚΤ, εξετάζουν το ενεχόμενο μείωσης των μηνιαίων αγορών ομολόγων τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τον Ιανουάριο, και τη διατήρηση του προγράμματος για τουλάχιστον εννέα μήνες.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, που δείχνουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, υπάρχει «ενοχλητικό αδιέξοδο» ως προς το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει η Βρετανία προτού αποχωρήσει από την ΕΕ. Η έλλειψη προόδου σημαίνει την αναβολή και της συζήτησης αναφορικά με μια μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, ενδεχομένως μέχρι την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,27% στις 391 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,34% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.530 μονάδες, αμετάβλητος στις 5.359 μονάδες ο δείκτης CAC, υψηλότερα κατά λιγότερο από 0,1% στις 12.990 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ οριακά χαμηλότερα, στις 10.269 μονάδες, κινείται ο ισπανικός IBEX.

Άνοιγμα της Wall Street με οριακές μεταοβλές δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v