Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Πιέσεις στο δολάριο μετά τις κατηγορίες κατά συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές. Κλειστή λόγω αργίας η Φρανκφούρτη. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως της BNP Paribas, της Ryanair και της BP.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις στην Ισπανία, όπου χθες ο εισαγγελέας ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες κατά των ηγετών της Καταλονίας για ανταρσία, στασιασμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Σήμερα, εξάλλου, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανάπτυξη γ' τριμήνου της ευρωζώνης, που κινήθηκε υψηλότερα των προβλέψεων, ενώ η ανεργία έπεσε κάτω από το 9% για πρώτη φορά από το 2009. Ο πληθωρισμός υποχώρησε σε 1,4% τον Οκτώβριο παρότι οι αναλυτές περίμεναν ότι θα παραμείνει σταθερός στο 1,5%.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχεται το αμερικανικό νόμισμα, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ, σε σχέση με την ρωσική εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,22% υψηλότερα στις 394 μονάδες, κατά 0,1% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.495 μονάδες, στις 5.499 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης CAC του Παρισιού ενώ κέρδη 1% στις 10.550 μονάδες καταγράφει ο ισπανικός IBEX.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παραμένει σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v